کتاب جورنال خرده عادتها نوشته جیمز کلیر یکی از معروفترین کتابهای او در زمینه توسعه فردی و ایجاد عادتهای مثبت است. این کتاب در موضوعات انگیزشی و خودشناسی قرار دارد و به طور مفصل به بررسی اثرات خرده عادتها بر زندگی فردی میپردازد. محتوای کلی کتاب به معرفی و بررسی عادتهای کوچک و روزمره است که میتوانند تاثیر بزرگی بر کیفیت زندگی افراد داشته باشند. نویسنده تاکید دارد که تغییرات کوچک و پیوسته میتوانند به ایجاد پیشرفتهای بزرگتر منجر شوند.
اوضاع خیلی خراب است! (کتابی درباره ی امید)
مارک منسون در کتاب اوضاع خیلی خراب است! کتابی دربارهی امید، از آنچه میگوید که در حال نابودی است. منسن که پیشتر کتاب پرفروش «هنر ظریف رهایی از دغدغهها» را نگاشته، این بار به اضطرابات زیرپوستی و مبهمی که در زندگی مدرن شایع است، میپردازد و با توصیف ماهرانهی این اضطراب نشان میدهد که تلاش جنونآمیز افراد برای رسیدن به شادی ماندگار، تنها سبب کاهش شادی در وجود آنها میشود!
مارک منسون (Mark Manson) که با قلم تند، تیز، طنز و جالب خود تبدیل به نویسندهی متفاوتی در بین نویسندگان عرصهی توسعهی فردی شده، با همین لحن و زبانش توانسته است تا کتاب قبلیاش را در مدت کوتاهی در سراسر دنیا میلیونها نسخه بفروشد.
اکنون او در کتاب جدیدش با عنوان اوضاع خیلی خراب است! کتابی دربارهی امید (Everything is f*cked: a book about hope) به فجایع بیشماری در دنیای مدرن که در حال وقوع هستند مانند: گرم شدن زمین، شکست دولتها، رکود اقتصادی، نارضایتی دائمی مردم، نمود آن در شبکههای اجتماعی و ... مینگرد.
منسون در این کتاب به این سوال جواب میدهد که چرا با اینکه در دنیای کنونی افراد سالمتر، آزادتر و پولدارتر از هر دورهای در طول تاریخ هستند اما جهان تأسفبارتر از هر دورهی دیگری به نظر میرسد و این معضل چگونه درمان میشود؟ او با بهرهگیری از تحقیقات بیشمار روانشناختی و خرد فیلسوفانی مثل افلاطون، نیچه و ... به کالبدشکافی دین و سیاست دست زده، نگاهی به رابطهی افراد با ثروت، سرگرمی و اینترنت انداخته و نشان میدهد که چگونه مقدار بیش از اندازهی یک چیز خوب میتواند روان آنها را به نابودی بکشاند.
به عقیدهی منسون رفتن به دنبال شادی، ارزشی زهرآلود است که مدتهاست به فرهنگ ما معنا داده؛ ارزشی خودشکن و گمراه کننده. خوب زندگی کردن به این معنی نیست که از رنجها اجتناب کنید؛ بلکه یعنی برای هدف درست رنج بکشید. زیرا اگر فقط به خاطر زندگی کردن محکوم به رنج کشیدن هستید، شاید باید درست رنج کشیدن را هم بیاموزید.
شاید بتوان گفت جان کلام کتاب منسون در درک اهمیت و معنای رنج است، به عبارتی دیگر تبدیل رنج به قدرت و تلاش برای بهتر رنج کشیدن. در حقیقت او در این اثر اصرار دارد که امید را کنار بگذارید و رنج را بپذیرید. بدون شک منسون با این کتاب سالها نقل محافل اجتماعی خواهد بود.
با وجود پیشرفت شگرف منسون در این اثر و نزدیک شدن او به نویسندهای حرفهای، از نقاط ضعف کتاب حاضر میتوان به منسجم نبودن، عدم پیوستگی مطالب و محتوای آن اشاره کرد که میتوان آنها را در قالب تعدادی مبحث مستقل از هم منتشر کرد، بدون آن که خللی به کلیت بحث وارد شود.