کتاب پیش از آنکه بمیرم، رمانی فانتزی نوشته ی لورن اولیور است که نخستین بار در سال 2010 منتشر شد. اولیور با این رمان فوق العاده جذاب و پرفروش توانست نام خود را به عنوان یکی از برجسته ترین نویسندگان داستان های ادبیات نوجوان مطرح کند. برای دختری محبوب در دبیرستان به نام سامانتا کینگستون، دوازدهم فوریه یا همان «روز کیوپید» باید روز یک مهمانی بزرگ باشد؛ روزی سرشار از لذت، گل های رز و البته مزایایی که بودن در رأس هرم اجتماعی، با خود به همراه می آورد. و همین طور هم هست... تا این که سامانتا در حادثه ای دلخراش در همان شب جانش را از دست می دهد. با این وجود، او صبح روز بعد از خواب بیدار می شود. در حقیقت، سامانتا آخرین روز زندگی اش را هفت بار زندگی می کند تا این که درمی یابد به وجود آوردن حتی کوچکترین تغییرات، او را صاحب قدرتی ورای تصوراتش خواهد کرد.
تنفس (علم جدید هنری از یاد رفته)
آیا تا به حال فکر کردهاید که شاید بتوان به گونهای دیگر نفس کشید؟ جیمز نستور در کتاب تنفس: علم جدید هنری از یاد رفته که جزو آثار پرفروش نیویورکتایمز به شمار میآید، نشان میدهد تنفسِ صحیح و اصولی یک هنر فراموششده است که باید بار دیگر آن را آموخت.
هر انسان به طور متوسط در یک شبانهروز، بیش از بیست هزار مرتبه نفس میکشد. با این حال برای بیشتر ما تنفس امریست که به صورت ناخودآگاهانه صورت میگیرد. به طوری که بیشتر مواقع حواسمان به نفس کشیدنمان نیست. اما اگر بدانیم که نحوهی نفس کشیدن انسان ارتباطی عمیق با بسیاری از احوال جسمانی و روانیاش دارد، بیشک به تأمل دربارهی چگونگی تنفس خود پرداخته و با این سوال مواجه میشویم: آیا نفس کشیدن هم باید از اصولی پیروی کند؟
در کتاب تنفس جیمز نستور به بررسی همهجانبهی موضوع نفس کشیدن و سازوکارهای آن پرداخته است. او در این اثر خواندنی و شیرین، با بهرهگیری از حجم عظیمی از متونِ عمدتا قدیمی و باستانی، و مقایسهی حکمت پیشینیان با علوم جدید، به مقایسهی رویکردهای متفاوت در باب موضوع تنفس و اهمیت آن در زندگی پرداخته است.
خود نویسنده در پیشگفتار اثرش توضیح میدهد دلیل اینکه به فکر نوشتن چنین کتابی افتاده است، مشکلات ریویای بوده که خودش با آنها دست و پنجه نرم میکرده. یک روز در گفتوگویی میشنود که نحوهی صحیح نفس کشیدن میتواند زندگیاش را تغییر دهد. ضمناً به او گفته میشود که به اندازهی تمام انسانها، راه برای نفس کشیدن وجود دارد. همینها انگیزهای برای وی میشود تا به کند و کاو در زمینهی تنفس بپردازد.
در این مسیر او با انبوهی از باورهای قدیم و جدید در باب نفس کشیدن مواجه میشود. سخت میتوان تصور کرد که دربارهی عملی ظاهرا پیشپاافتاده نظیر تنفس که قاعدتا هر موجود زندهای به سادگی آن را انجام میدهد، چنین دیدگاههای متفاوتی وجود داشته باشد.
نستور در کتاب خود ضمن بررسی این دیدگاههای جالب توجه، به بیان این مطلب میپردازد که نفس کشیدن، علیرغم اینکه کاری ساده به نظر میرسد، بسیار مهم و حیاتیست و میتواند نقشی اساسی در سلامت جسم و روان ما ایفا کند. او معتقد است که باید آگاهانه نفس کشیدن را بیاموزیم و تمرین کنیم.