راسل رابرتس در کتاب هزارتوی مشکلات، مسائل پیچیده و حادِ زندگی را به عنوان تجربیاتی کشفنشده توصیف میکند که جوابِ قطعی و ثابتی برای آنها وجود ندارد. او مسائل بزرگی مثل ازدواج، انتخاب شغل، دوراهیهای اخلاقی و... را از تصمیمگیریهای ساده جدا میکند و به جای اینکه به مخاطب بگوید انتخاب درست چیست، زاویهدیدی به او نشان میدهد که بتواند در تمام موقعیتهای سخت، موفق شود.
فکر و خیال زیادی ممنوع
فکر و خیال زیادی ممنوع
قطعا همهی ما در چنین موقعیتی قرار گرفتهایم: در چرخهای از چه میشد اگرها گیر افتادهایم. بارها پیش آمده که بر اثر تردید و ناتوانی در تصمیمگیری به ستوه آمدهایم یا از ترس اینکه تصمیمی اشتباه اتخاذ کنیم دچار فلج تحلیلی شدهایم.
فکر و خیال زیادی ممنوع
قطعا همهی ما در چنین موقعیتی قرار گرفتهایم: در چرخهای از چه میشد اگرها گیر افتادهایم. بارها پیش آمده که بر اثر تردید و ناتوانی در تصمیمگیری به ستوه آمدهایم یا از ترس اینکه تصمیمی اشتباه اتخاذ کنیم دچار فلج تحلیلی شدهایم. هیچکس دلش نمیخواهد ذهنش درگیر بیشاندیشی باشد. اما انگار پایان دادن به این جریانات فکری آزاردهنده دست ما نیست و گرایش به بیشاندیشی در وجود همهی ما نهادینه شده است. گویی راه گریزی برای رهایی از نشخوارهای فکری وجود ندارد. اما آیا واقعا اینگونه است؟
ان بوگل در کتاب فکر و خیال زیادی ممنوع به این سوال پاسخ منفی میدهد. نه تنها میتوانیم بر الگوهای فکری منفی که تکراری، ناسالم و غیرمفید هستند غلبه کنیم، بلکه میتوانیم الگوهای فکری مثبت را که آرامش، لذت و عشق بیشتری به زندگی ما میآورند نیز جایگزین کنیم.