رازهای جهان دایناسورها چگونه آشکار شد؟ دایناسورها از چنگالها و دمهای خود چگونه استفاده میکردند؟ کدام دایناسورها پرواز میکردند؟ چرا دایناسورها منقرض شدند؟ کدام دایناسورها از همه بزرگتر بودند؟ نخستین دایناسورها را چه کسانی کشف کردند؟ کدام دایناسور از همه باهوشتر بود؟ کدام دایناسور از همه خطرناکتر بود؟
زیست ایران 1 (جنگل های مانگرو حرا)
شرایطی که در آن انسانها، جانوران، گیاهان میتوانند زندگی کنند، محیط زیست موجودات زنده را تشکیل میدهد. با این تعریف مباحث زیادی را میتوان در قلمرو مطالعات زیست محیطی قرار داد.
هوا، آب، خاک، انرژی، جمعیت، تغذیه سالم، همچنین مشکلاتی مانند انواع آلودگیها، کاهش منابع، افزایش پسماند و …. از جمله موضوعات با اهمیتی هستند که با افزایش دانش در خصوص آن میتوانیم از بروز برخی مشکلات پیشگیری کرده و مسائل موجود را تا حدی رفع کنیم.
مجموعه کتابهای زیست ایران بر آن است تا دانش و آگاهیهای زیست محیطی کودکان و نوجوانان ایرات را با هدف ایجاد حساسیت در آنها برای حفظ این میراث طبیعی افزایش دهد و برای بهبود وضعیت موجود روشهای ساده و پیشگیرانه را معرفی کند.
در میان اکوسیستمهای ایران، جنگلهای مانگرو (حرا) از شگفتانگیزترین آنهاست. این جنگلها تالابهایی پوشیده از درخت هستند که در نواحی ساحلی مناطق گرم حارهای و جنب جارهای قرار دارند. آنها معمولا شامل درختان و درختچههایی هستند که در آبهای شور رشد میکنند و به جریان آب ملایم نیاز دارند. ریشهها آنها در داخل رسوبات کف دریا قرار میگیرد. توزیع انواع گونههای مانگرو در هر منطقه تا حد زیادی وابسته به شوری آب و همچین موقعیتهای جغرافیایی آن در کرۀ زمین دارد. در ایران 2 تا 3 گونه از درختان مانگرو وجود دارند که معروفترین آن درخت حراست که نام علمی این درخت به حکیم ابوعلی سینا، دانشمند ایرانی منسوب شده است.